Nieuws

Verveel jij je?

Campagne "Verveel jij je"?

Vanuit diverse organisaties horen wij steeds vaker geluiden dat het werven en houden van vrijwilligers problematisch aan het worden is. Corona heeft hier zeker zijn weerslag op. Sommige instanties proberen de "oude vrijwilligers" weer aan boord te krijgen na een periode van "rust".  

Daarnaast bemerken we dat het aantal aanmeldingen met een hulpvraag blijft stijgen en wij verwachten dat dit pas het begin is. tijd om in actie te komen voor alle vrijwilligers organisaties in Venlo! Met de campagne, "Verveel jij je", ontwikkeld door NO LEMON ®, brengen we “Nut & Noodzaak" van het vrijwilligerswerk op een laagdrempelige manier onder de aandacht.

NUT & NOODZAAK
Er ligt een maatschappelijke verantwoordelijkheid, het moet een zorg zijn van ons allemaal om voldoende vrijwilligers te vinden. Echter om dit op een luchtige manier voor het voetlicht te brengen is de campagne "Verveel jij je?" geïntroduceerd. De doelgroep moet zich er immers in herkennen en niet op een belerende manier aangesproken voelen.


VRIJWILLIGERSWERK IS LEUK!
Met 4 verschillende beelden en één kernbelofte, appeleren we aan het gevoel van de doelgroep: het is leuk om vrijwilligerswerk te doen! En daar gaat het in eerste instantie om. We willen allemaal best iets extra's doen, maar dan moeten we dat uiteraard wel leuk vinden. De vier beelden in de campagne roepen iets op van "ik verveel me", "ik weet niet precies wat ik moet doen", "ik wil me nuttig maken". En dat met een knipoog. 

ABRI'S EN POSTERS
De hele maand juni zullen de vier verschillende posters zichtbaar zijn in diverse infopanelen binnen de gemeente Venlo. Daarnaast is er een toolkit met ansichtkaarten en posters beschikbaar. De vrijwilligersorgnisaties kunnen deze ophalen bij het hoofdkantoor (de Zuidpilaar). We gaan ervan uit dat de herkenning van de campagne duidelijk is voor de doelgroep, ook al zijn het vier verschillende beelden. De kleurstelling en de actie naar "kijk op venlovrijwilligt.nl is overal gelijk.

Verveel jij je? 
> kijk op venlovrijwilligt.nl

    

Met 4 verschillende beelden en één kernbelofte, appeleren we aan het gevoel van de doelgroep: het is leuk om vrijwilligerswerk te doen! En daar gaat het in eerste instantie om.

We willen allemaal best iets extra's doen, maar dan moeten we dat uiteraard wel leuk vinden. 

Verveel jij je? 
> Kijk op venlovrijwilligt.nl

Copyright © 2020 Platform Vrijwilligers Organisatie Venlo