Nieuws

Samen op Safari

7 oktober gingen we samen op Safari, hierbij een korte terugblik. Rond de klok van 9 uur verzamelden de deelnemers aan de Safari. In totaal namen 42 betrokkenen, verdeeld over 17 organisaties, deel aan deze "collectieve zoektocht naar inspiratie en  samenwerking". Een geweldig aantal, dat meteen aantoont dat de behoefte aan een platform met dergelijke mogelijkheden er is.

Samen werd er kennis met elkaar gemaakt, met vrijwilligersorganisaties en beroepsorganisaties, allemaal actief in het sociaal domein in Venlo. Het werd een interessante safari waarbij we bij elkaar in de keuken konden kijken en met nieuwe inzichten op pad werden gestuurd.

DE DEELNEMERS:
Humanitas, Resto van harte, NOVA CURAE, UNIK, MOVEOO, MET GGZ, Care Plus, In Balans, Wereldpaviljoen Steyl, Boeken steunen mensen, BOEI Limburg, Schuldhulpmaatje, Sfeerkeepers, De Mutsaersstichting, VVV Foundation, Vluchtelingenwerk zuid, Ons venlo oost, PVOV, INCLUZIO, GroenLicht, De Zorggroep, Gemeente Venlo, PSW.

De dag begon met een krachtig welkomstwoord door de voorzitter John Bongards van het Platform VRijwilligers Organisaties Venlo (PVOV). Daarna trapte GroenLicht af met informatie over activiteiten die zij uitvoeren vanuit de Zuid-Pilaar in Venlo-Zuid.

DEEL 1:
Vervolgens werd het gezelschap verdeeld over twee bussen. Route 1 ging eerst naar Humanitas, vervolgens naar Ons Venlo-Oost en de Zorggroep. Route 2 bezocht UNIK (in de Kasteeltuinen Arcen) en vervolgens Boei-Limburg en VVV-Foundation. De lunch werd genuttigd bij Resto van harte in Venlo-Zuid. Tijdens de lunch namen achtereenvolgens Sfeerkeepers, Schuldhulpmaatje, Resto van Harte en In Balans ons mee in hun werk en aanpak.

DEEL 2:
In het middagprogramma werden de deelnemers van route 1 naar Belfeld gebracht voor een bezoek aan Care-plus, het Wereldpaviljoen Steyl en Boeken steunen mensen. Het eindpunt voor deze groep was een bezoek aan de Mutsaersstichting. 
Route 2 ging de maas over en bezocht in Blerick achtereenvolgens NOVA Curae, METGGZ en Incluzio. 

Het was een indrukwekkende en inspannende dag, die voor iedereen een rugzak vol informatie opleverde. Zeer waardevol in de weg die we samen in zijn geslagen om samen op te trekken en samen te leren van elkaar. De vele positieve reacties van de deelnemers gaven blijk van een topdag, die voor herhaling vatbaar is.

Reactie MET GGZ
"Zoals ook al besproken tijdens de safari: complimenten voor de organisatie, we kijken uit naar een uitdieping van de contacten", aldus Maurits Vermeulen".

Reactie Resto VanHarte
"Ik wilde jullie nog even bedanken voor de mooi Safari van gisteren. Het was goed georganiseerd, leerzaam en lekker luchtig. De eerste afspraken zijn al gemaakt. Wat ik nog leuker vond waren de reacties van de twee vrijwilligers van VanHarte: Dol enthousiast. Hoe mooi is dat. Maar ook hoe belangrijk. Want om hen gaat het in ons verhaal! Op naar het Symposium", aldus Hein van der Kroft. 

Copyright © 2020 Platform Vrijwilligers Organisatie Venlo