Nieuws

samenwerking "doen venlo"

Samenwerking DOEN Venlo & PVOV

Doen Venlo is een samenwerking tussen De Zorggroep, Vincent van Gogh en PSW. Deze drie organisaties bieden allen zorg of ondersteuning aan volwassenen die op een bepaalde manier begeleiding kunnen gebruiken in hun leven. Door samen te werken kunnen ze de best passende
ondersteuning geven.

In Doen Venlo werken de begeleiders van de drie organisaties met elkaar samen in wijkteams. Dit doen we in drie teams verdeeld over drie gebieden: Venlo-Noord, Venlo-Zuid en Blerick. We kunnen vanuit de verschillende organisaties de juiste ondersteuning bieden die past bij de verschillende cliëntvragen en de mogelijkheden in de wijk. We werken aan het persoonlijk herstel van de cliënt en aan het vergroten van de plek in de maatschappij. Denk aan het verstevigen van een sociaal netwerk, betere dagbesteding of meer deelname aan werk en opleiding.

Door ook een samenwerking aan te gaan met de vrijwilligersorganisaties in de wijken

...te weten Humanitas, Buurtbemiddeling Venlo, Schuldhulpmaatje, Toon Hermanshuis, GroenLicht, VluchtelingenWerk Zuid, Resto van Harte...

wordt het aanbod van ondersteuning alleen maar breder. We zijn dan gezamenlijkook begonnen met een kennismakingscarrousel tussen de beroepsorganisaties en de vrijwilligersorganisaties in de wijk om samen te laten zien wat ieder doet en hoe de één aanvullend kan zijn naar de andere organisatie ten gunste van de zorg ondersteuning aan volwassenen in de wijk.

Op deze manier geven we invulling aan het Pact van Venlo!

Door ook een samenwerking aan te gaan met de vrijwilligersorganisaties in de wijken wordt het aanbod van ondersteuning alleen maar breder. Dat si waar PVOV - VenloSupport voor staat.

Zie ook meer informatie over:
HET PACT VAN VENLO

Copyright © 2020 Platform Vrijwilligers Organisatie Venlo