Vertrouwenspersoon voor vrijwilligers

Overal waar mensen met elkaar in contact zijn kunnen spanningen voorkomen in de omgang: een misverstand, een uit de hand gelopen ruzie, een dreigend conflict, ongewenste humor of een niet prettig aanvoelende aanraking. De beleving van gewenste en ongewenste omgang is voor iedereen verschillend. Jij bepaalt wanneer die grens is overschreden.

Leo Heldens - uw vertrouwenspersoon

Sinds 1 januari 2021 ben ik vertrouwenspersoon voor vrijwilligers in de gemeente Venlo voor het Platform Vrijwilligers Organisatie Venlo (PVOV).

Graag stel ik mij voor. Mijn naam is Leo Heldens, 65 jaar, getrouwd en vader van 3 uitwonende kinderen. Trotse opa van twee kleinkinderen en woonachtig in Venray.

U kunt mij telefonisch bereiken via:

  • Telefoon: 06 40 70 82 22
  • E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkervaring  

Mijn carrière ben ik begonnen in de psychiatrie, gehandicapte zorg en heb na tien jaar de overstap gemaakt naar de kinderbescherming. Binnen de kinderbescherming ben ik zeventien jaar actief geweest in o.a. ondertoezichtstellingen, voogdijzaken, omgangsregelingen, werkbegeleiding en vrijwilligersbeleid. Vervolgens was ik van 2001 tot 2013 directeur van het HALT bureau in Noord en Midden Limburg. Halt staat voor kortlopende interventies om jeugdcriminaliteit te voorkomen, te bestrijden middels repressie en preventie activiteiten 

Ben van 2000 tot 2006 actief geweest als Gastdocent bij de Hogeschool Arnhem/Nijmegen. Heb daar keuze en specialisatie vakken gegeven aangaande Kinderbeschermingszaken (voogdij, gezinsvoogdij, juridische maatregel e.d.) Verder nog cursussen gegeven rond het thema communicatie. 

Vanaf september 2015 tot september 2020 was ik actief als BOR coördinator bij Humanitas (BOR begeleide omgangsregeling).

Op het gebied van communicatie ben ik actief als mediator, met als specialisaties arbeidsconflicten, onderwijs, zorg, overheid en echtscheidingen.

Motivatie

Ik zie elke vraag, klacht, gesprek als een gratis advies, hoe moeilijk ook voor de betrokkenen. Ik vind een onafhankelijk advies, gesprek kan helpen bij het oplossen van geschillen als het in de eerste fase zelf niet lukt. Recht doen, oog en oor hebben voor het welzijn en onafhankelijk advies is van essentieel belang zodat iedereen weer verder kan.

Hulp of vragen

U kunt bij mij terecht als u te maken krijgt met ongewenste situaties binnen uw vrijwilligerswerk. Als vertrouwenspersoon bied ik een luisterend oor, geef informatie, advies en (praktische) ondersteuning. Het contact is vertrouwelijk en de regie ligt bij de uzelf. U kunt mij telefonisch bereiken via 06-40708222 of via mijn emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2020 Platform Vrijwilligers Organisatie Venlo