Skip to main content

Vertrouwenspersoon voor vrijwilligers

Overal waar mensen met elkaar in contact zijn kunnen spanningen voorkomen in de omgang: een misverstand, een uit de hand gelopen ruzie, een dreigend conflict, ongewenste humor of een niet prettig aanvoelende aanraking. De beleving van gewenste en ongewenste omgang is voor iedereen verschillend. Jij bepaalt wanneer die grens is overschreden.

Thérèse Beurskens - uw vertrouwenspersoon

Sinds 22 augustus 2022 ben ik vertrouwenspersoon voor vrijwilligers in de gemeente Venlo voor het Platform Vrijwilligers Organisatie Venlo (PVOV).

Graag stel ik mij voor. Mijn naam is Thérèse Beurskens, 42 jaar. Van origine ben ik een Tegelse Pannekletser. Vanaf mijn 11e heb ik jaren Op Steyl en nadien in Venlo en Blerick gewoond. Samen met mijn echtgenote Dominique en dieren woon ik nu al geruime tijd in het heide-, bos,- en waterrijke Altweerterheide. U kunt mij telefonisch bereiken via:

  • Telefoon: 06 12 54 68 09
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WERKERVARING  

Na mijn studie Nederlands Recht in Maastricht ben ik mijn carrière begonnen als Beambte Bezwaar en Beroep bij het UWV in Tilburg. Hier heb ik mij de Sociale Zekerheid eigen gemaakt.

Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar FNV Bondgenoten. Als Kwestiebehandelaar en Procesjuriste heb ik menig lid mogen bijstaan in arbeidsrechtelijke en sociaal zekerheidsrechtelijke kwesties. Ook heb ik met veel interesse en toewijding de rol vervuld van Commissielid van de landelijke FNV-Commissie Ongewenst Gedrag. 

Omdat het belangrijk is om ook de werkgeverszijde te bezien ben ik als juriste aan de slag gegaan bij Accountancy- en Belastingadvieskantoor Koenen & Co op de Afdeling Personeel & Recht. Hier heb ik ontdekt dat ook werkgevers ‘net mensen’ zijn. Met veel plezier heb ik bedrijven in het MKB van advies voorzien en bijgestaan. 

Van 2014 tot 2020 heb ik mijn eigen juridisch advieskantoor (Integritas-ASZ) gehad met als specialisatie Arbeidsrecht, Sociale Zekerheid en een deel Ondernemingsrecht. Ik bediende het MKB, verenigingen, stichtingen en particulieren. Daarnaast ben ik uit naam van de Vakvereniging Hoger Personeel (VHP) enkele jaren werkzaam geweest als Adviseur Arbeidsvoorwaarden en Vakbondsbestuurder voor een 6-tal ex-DSM-bedrijven: Arlanxeo Netherlands / Borealis Polymers / DSM Sinochem / OCI Nitrogen / Stamicarbon / Sitech Services.

Inmiddels werk ik alweer enkele jaren als Adviseur Mens & Ontwikkeling en Arbeidsjuriste voor Stichting Kinderopvang Humankind. Onze Stichting telt ruim 3600 medewerkers verspreid over ruim 550 locaties in Nederland. Ik zet mij samen met ons bevlogen team van adviseurs dagelijks in voor onze eveneens bevlogen mensen.  

MOTIVATIE

De ervaring leert dat ‘luisteren’ een groot goed is. Niet alleen wat iemand zegt, maar ook wat niet wordt gezegd. Er oprecht en onbevooroordeeld voor iemand zijn, aandacht, interesse en de tijd nemen zijn de absolute kerningrediënten van een goed gesprek. Het biedt de mogelijkheid om te begrijpen, in te leven en elkaars of andermans perspectief te (leren) zien.

Bovenstaande eigenschappen heb ik onder meer door mijn professionele ervaring als persoon kunnen ontwikkelen. In mijn rol als vertrouwenspersoon hoop ik met deze eigenschappen het nodige oor te kunnen bieden en van gedegen onafhankelijk advies te kunnen voorzien. 

HULP OF VRAGEN

U kunt bij mij terecht als u te maken krijgt met ongewenste situaties binnen uw vrijwilligerswerk. Ik bied een luisterend oor, geef informatie, advies en (praktische) ondersteuning. Het contact is uiteraard strikt vertrouwelijk en de regie ligt geheel bij uzelf. U kunt mij telefonisch bereiken via 06 12 54 68 09 of via mijn emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.