Nieuws

Nova Curae sluit aan

Het Platform Vrijwilligers Organisaties Venlo (PVOV) gaat verbindingen aan met professionele organisaties die actief zijn op gebied van zorg voor mensen. Samen hebben de partijen een samenleving voor ogen waarin iedere Venlonaar zijn leven inricht zoals hij dat zelf wil. Dat kan alleen als vrijwilligers en beroepskrachten gaan samenwerken op gebied van werken, wonen en leven. 
Nova Curae is de volgende partner in de rij. Het van oorsprong Maastrichtse bedrijf is - naast haar 2e vestiging in Sittard-Geleen - nu ook sinds kort met een kantoor in Blerick te vinden. 

Lees meer: Nova Curae sluit aan

BOEI-Limburg tekent Pact

Het Platform Vrijwilligers Organisaties Venlo (PVOV) heeft in de zomer een beweging in gang gezet, die voorlopig niet te stoppen is. De beweging “Het Pact van Venlo” gaat er voor zorgen dat vrijwilligers en beroepskrachten definitief gaan samenwerken op gebied van werken, wonen en leven. 

Dat geldt natuurlijk óók voor het kind, het domein van BOEI-Limburg. Daar waar - bij de geestelijke gezondheidszorg - vaak meteen een professional wordt ingezet.

Lees meer: BOEI-Limburg tekent Pact

Ontmoet Huub Peters

Huub Peeters PVOV

Huub is als coördinator betrokken bij de samenwerking met Incluzio Sociale Basis Venlo en stimuleert de verdere ontwikkeling en samenwerking bij formele en informele zorg binnen de gemeente Venlo. Daarbij zet hij zich in voor versteviging van het vrijwilligerswerk in de sociale basis.

Hij bouwt de brug naar het bedrijfsleven in Venlo, via Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, in samenspraak met gemeente Venlo en PVOV met ondersteuning vanuit het Lectoraat Hoge School Eindhoven.

Lees meer: Ontmoet Huub Peters

Het pact van Venlo

‘Wij, het Platform Vrijwilligers Organisaties Venlo en Incluzio, hebben een samenleving voor ogen waarin iedere Venlonaar zijn leven inricht zoals hij dat zelf wil.’
Met deze bevlogen woorden begint het ‘Pact van Venlo.’ Van de aanpak van armoede en schulden tot de bestrijding van eenzaamheid, het bijstaan van pubers tot het aanbieden van taallessen en dagbesteding. In het sociale domein werken veel beroepskrachten en vrijwilligers samen om mensen in Venlo te ondersteunen op het gebied van met werken, wonen en leven.

Lees meer: Het pact van Venlo

Copyright © 2020 Platform Vrijwilligers Organisatie Venlo