Skip to main content

Nieuws

12 oktober Symposium

Het roer moet om! De huidige verzorgingsstaat wordt onbetaalbaar en een betere samenwerking is bittere noodzaak.  Met de overheid willen we naar een participatie samenleving. 

Meld u aan voor dit Symposium, 12 oktober, 13-17u, De Garage!

De vraag naar zorg gaat verder toenemen en de druk op het bedrijfsleven wordt groter. Hoog tijd om nut en noodzaak van samenwerking tussen vrijwilligers & beroepskrachten te bespreken.

Welkom bij het Symposium over “de kracht van vrijwilligerswerk en samenwerken!”
12 oktober inspireren we u in de creatieve omgeving van het Theater de Garage. Vrijwilligers- en organisaties, beroepskrachten, zorg/welzijnorganisaties, gemeente, raadsleden, bedrijfsleven en andere betrokkenen zijn welkom! Tijdens dit symposium staat “De kracht van vrijwilligerswerk” centraal. Laat u inspireren en doe mee! 

SPREKERS

Wethouder Frans Schatorjé
De wethouder zal een beeld schetsen over de vorm van samenwerking tussen de formele en informele zorg en hoe de gemeente informele zorg wil gaan vormgeven.

Professor Lucas Meijs
Hoe kijkt Lucas Meijs aan tegen de nieuwe vorm van inzet van vrijwilligers vanuit en naar het bedrijfsleven

Jan Custers
Vrijwilligerswerk op lokaal niveau, wat mag je verwachten van de vrijwilligers? En wat mag je verwachten van de lokale overheid om het werk te faciliteren?

Dana Feringa & Saskia Overbeek
Centraal staat het onderzoek bij vier Venlose bedrijven naar “hulp voor en door medewerkers in de regio Venlo”. Met als hoofdvraag, waarbij kan het Platform PVOV de Venlose bedrijven helpen.

Dagvoorzitter
Petra van der Horst neemt ons deze middag mee in de wereld van het vrijwilligerswerk en de beroepsoepsorganisaties. Petra is een betrokken professional die partijen bij elkaar weet te brengen, waarbij nooit de doelstellingen uit het oog verloren worden.

  • Locatie Theater De Garage: Saxenkampstraat 2, 5912 EB Venlo
  • Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van  Symposium 12 oktober

PROGRAMMA
Download hier het hele programma en tijdschema

“Draag jij verantwoordelijkheid? Het gaat er uiteindelijk om dat je organisatie verantwoordelijkheid draagt voor de samenleving!”