Skip to main content

Nieuws

Workshop Positieve Gezondheid

Positieve Gezondheid is volop in beweging. Steeds meer zorgorganisaties, gemeentes, zorgverzekeraars en beleidsmedewerkers zijn bekend met het gedachtegoed en zijn hiermee aan de slag in de praktijk. Als Platform Vrijwilligers Organisaties Venlo vinden wij
het van belang dat ook vrijwilligers bekend zijn met het gedachtegoed rond Positieve Gezondheid.

Daarom organiseren wij verschillende inspiratieworkshops voor vrijwilligers van de aangesloten vrijwilligersorganisaties bij het PVOV in Venlo.

INSPIRATIE WORKSHOP
De Positieve Gezondheid is met een bredere blik kijken naar je
eigen gezondheid. Het belooft een hele praktische en inspirerende workshop te worden waar je zelf gaat ervaren hoe het is om vanuit het gedachtengoed van de positieve gezondheid naar je eigen gezondheid te kijken.

OPZET WORKSHOP:
Omdat het gaat om persoonlijke workshop gaan we eerst op een leuke manier kennismaken met elkaar. We gaan ons verdiepen in de inhoud van de Positieve Gezondheid en je gaat ervaren hoe je het kunt toepassen in de dagelijkse praktijk d.m.v. het spinnenweb, het gespreksmodel van Machteld Hubert. Ontdek waar je zelf invloed op kunt uitoefenen en waar je regie kunt nemen in je eigen leven. Wat vind jij belangrijk, waar word jij blij van?

RESULTAAT:
De positieve gezondheid staat een betekenisvol leven centraal, daarom wordt mensen gevraagd wat ze zelf willen veranderen. Hiermee spreek je hun bron van veerkracht aan.

VOOR WIE:
Voor iedereen die gelooft in eigen veerkracht en datgene wil zoeken wat het leven zo betekenisvol maakt én die als vrijwilliger het gedachtengoed van de positieve gezondheid wil uitdragen.

FILMPJE:
Benieuwd naar het verhaal van Machteld Huber en naar Positieve Gezondheid? Bekijk het videoportret via deze link (youtube)


TRAINERS:
Estelle Schatorié en Anita Boonen. Bedrijfs(oefentherapeuten) en inspirators en trainers van de Positieve Gezondheid.

KOSTEN:
Voor jou als vrijwilliger geheel gratis!!

WANNEER:

  • Maandag 1 november om 18.30 uur
  • Dinsdag 2 novenber om 14.00 uur
  • Maandag 15 november om 18.30 uur
  • Dinsdag 16 november om 14.00 uur


Locatie:
InBalans, Ferdinand Bolstraat 47, 5914 XN te Venlo

Opgave stuur een mailtje naar, maar wel vóór 28 oktober:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende gegevens: naam, vrijwilligersorganisatie en welke bijeenkomst (indien mogelijk eventueel twee datums noemen).

Meld je snel aan!

Bij de inspiratie workshop ga je zelf ervaren hoe het is om vanuit het gedachtengoed van de positieve gezondheid naar je eigen gezondheid te kijken.